نگهداری گل و گیاه آپارتمانی

سانسوریا نگهداری و پرورش

snake plant

 

سانسوریا نگهداری و پرورش

سانسوریا Sansevieria یا گیاه ماری نگهداری و پرورش

سانسوریا نگهداری و پرورش آن در خانه. گیاهی است بسیار محبوب از خانواده مارچوبه گان (Asparagaceae)، جنس و گونه Sansevieria  بومی جنوب افریقا می باشد. بیشینه رشد این گیاه 140 سانتی متر می باشد. برگها از پیرامون ریشه خارج شده و ضخیم و چوبی، شمشیری شکل، کشیده یا استوانه‌ای، با اختلاف ارتفاع می‌باشند. رنگ آنها سبز روشن است و در کنارشان نوار سفید یا سبز تیره یا کم رنگتر وجود دارد. درجه حرارت مطلوب ۱۶ درجه سانتی گراد تا 29 درجه سانتی گراد می‌باشد. این گیاه مناسب برای نگهداری در آپارتمان و دفتر کار می باشد.

نور مورد نیاز برای سانسوریا:

بهترین رشد را در نور متوسط تا زیاد دارد. از نور مستقیم آفتاب دور نگهداشته شود. پشت پنجره جنوبی نگهداری شود.

آبیاری سانسوریا:

بسته به منطقه رشد گیاه سانسوریا حداقل دو هفته تا ماهی یکبار آبیاری کنید. آبیاری زیاد باعث پژمرده شدن و زرد شدن برگها می شود. میان دو آبیاری سطح خاک خشک شده باشد.

خاک:

خاک سانسوریا باید زهکشی مناسبی داشته باشد. مخلوط خاک کاکتوس و خاک گلدان که مقدار مناسبی مواد آلی داشته باشد، برای این گیاه مناسب می باشد.

گلدهی سانسوریا:

فصل گلدهی گیاه سانسوریا بر حسب شرایط محیط در بهار یا تابستان می‌باشد. گل‌های سانسوریا خیلی کوچک بوده و در سنبله به وجود می‌آیند. رنگ آنها سفید متمایل به سبز و کاملاً معطر است. گلدهی آنها هر چند سال یکبار اتفاق می افتد. زمانی که در برابر نور روشن زیاد قرار بگیرد.  برای گلدهی نیاز به تنش دارد. تنشها شامل تنش خشکی و کاشتن در گلدانهای کوچک می باشد.

سانسوریا انواع

انواع گیاه سانسوریا

تعویض خاک گلدان

زمان تعویض خاک گلدان اوایل بهار می باشد. هر سال یا هر دو سال یکبار می توانید خاک آنرا عوض نمایید. اندازه گلدان این گیاه باید کوچک باشد.

کوددهی سانسوریا

کوددهی ماهیانه بویژه از اوایل بهار تا اوایل پاییز توصیه می شود. مقدار 2-4 سی سی از کود سوپر آمینو را در یک لیتر آب حل و با آن گلدانها را آبیاری نمایید. بهتر است از کودهای دارای نیترات برای این گیاه خودداری شود.

رطوبت

این گیاه نیازی به رطوبت اضافی ندارد و از آبپاشی روی آن خودداری نمایید.

تکثیر سانسوریا

این گیاه به با استفاده از پاجوش ها و یا قلمه زدن برگها تکثیر می شود. برای قلمه زدن برگها آنها را به ابعاد 8-10 سانت برش زده پس از یکی دو روز خشک شده در خاک سبک و ماسه دار و یا در آب قرار دهید. از آبیاری زیاد قلمه های کاشته شده در خاک خودداری نمایید. هر دو هفته یکبار آبیاری نمایید. بهترین زمان ازدیاد اوایل بهار می باشد.

نکته مهم در باره ازدیاد سانسوریا و ابلقی شدن

این گیاه دارای انواع ابلقی است که دارای حاشیه های کرم تا زرد رنگ هستند.برای افزایش سانسوریای ابلق و انتقال این حاشیه های زیبا از روش تقسیم بوته و تقسيم ريزوم ( که حاوی ریزوم و جوانه است) استفاده میکنیم. باید توجه داشت که افزایش با قلمه برگ برای انتقال این صفت غیر ممکن است، زیرا حاشیه های زرد و کرم رنگ در این گیاه حاصل ایجاد جهش در لایه L1 جوانه هستند و این لایه تولید کننده بافت اپیدرم است ، بنابراین اگر از قلمه برگ استفاده کنیم ، چون جوانه ای که برای تولید پیکره گیاه بوجود می آ ید از بافت های داخلی لایه های L2 وl3 (پرو کامبیوم ها )  منشا میگیرد نمی تواند ژنتیک لایهL1 را منتقل کند.

ولی در صورت استفاده از روش تقسیم بوته ، چون جوانه های روی ریزوم دارای خصوصیات لایهL1 هستند میتوان با این روش ویژگی ابلق بودن را منتقل کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر نوشته شیمر را بخوانید.

برای افزایش رنگ قسمت رنگی برگها و پاجوشها ابتدا گیاه را به جای پر نور که افتاب غیر مستقیم دارد ببرید و سپس با استفاده از محصول فیکسر به مقدار 1 سی سی در لیتر ماهیانه ابکود بدهید.

مشکلات احتمالی سانسوریا

  • آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه و پژمرده شدن برگها می شود.
  • ممکن است لبه های برگها به وسیله کرم های برگخوارخورده شود. در صورت مشاهده به هنگام شب روی برگها و سطح خاک با استفاده از آفتکش ایمیداکلوپرید با دز یک سی سی در لیتر آب اسپری شود.
  • یک دلیل دیگر تغییر رنگ لبه برگها کاهش دما اتاق می باشد.


گردآوری و ترجمان: بخش فنی شرکت ژیک شیمی کاو

هر گونه کپی برداری ممنوع است.

در صورت تمایل می توانید از راه اینستاگرام با ما در تماس باشید.

https://www.instagram.com/maxferfertilizers/

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *