آشنایی با تغذیه گیاهی, توصیه های فنی کشاورزی

آشنایی با گیاه پسته

آشنایی با گیاه پسته:

گیاه پسته با نام علمی Pistacia vera از تیره سماق بوده و گیاهی دوپایه می‌باشد و گلهای نر و ماده جدا از یکدیگر و روی درخت مجزا قرار گرفته است. گلهای نر وسط کاسبرگ‌ها قرار می‌گیرند و حاوی ۶-۵ عدد پرچم و گل‌های ماده نیز وسط کاسبرگ‌ها قرار دارند و حاوی کلاله پهن و سبز رنگ و خامه کوتاه می‌باشند. گل‌های نر و ماده پسته که بر روی پایه‌های جداگانه تشکیل می‌شوند، در اوایل بهار قبل از برگ‌ها ظاهر می‌شوند. گل‌های نر و ماده روی گل‌آذین خوشه‌ای تشکیل می‌شوند. جوانه‌های گل در طرف شاخه‌های یک‌ساله حاصل می‌شوند. خوشه‌های نر متراکم و کشیده و خوشه‌های ماده با تراکم کم و شکل پهن دارند. پسته نیز همانند گردو و فندق دارای میوه فندقه از نوع ناشکوفا می‌باشد و فرابر میوه سفت و سخت گردیده توسط پوست کرمی رنگ که منشاء برگ دارد پوشش داده می‌شود. برگ‌های درخت پسته مرکب بوده و دارای ۷-۵ برگچه می‌باشند. پسته از درختان میوه‌ای است که تناوب باروری دارد. یوه‌های پسته از لحاظ شکل به دو گروه عمده بادامی که شکل کشیده دارند و ارقام فندقی که گرد می‌باشند، تقسیم می‌شود. از ارقام معمول پسته که در ایران پرورش داده می‌شوند می‌توان به اوحدی، امیری، اکبری، حسنی، رفسنجانی، دشتی و کله‌قوچی اشاره کرد.

لینک دانلود: احداث باغ پسته

لینک دانلود: اصول برداشت و پس از برداشت پسته

وبلاگ آقای مهندس محمد جمالی زاده

http://mjamalizadeh.persianblog.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *