فهرست بستن

متوسط برداشت محصولات باغی

برداشت میوه از باغات

متوسط عملکرد و برداشت محصولات باغی در هکتار(تناژ):

بر اساس آخرین آمار اعلام شده، عرصه های باغی کشور مساحتی حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار را شامل می شود که انواع درختان مثمر و گونه های باغی در آن کاشته شده و نیاز کشور به انواع میوه را تامین می کند از این مساحت حدود ۳۰ درصد باغ مدرن(حدود ۸۱۰ هزار هکتار)، ۴۰ درصد باغ درجه ۲(۱۰۸۰ هزار هکتار) و ۳۰ درصد درجه ۳(حدود ۸۱۰ هزار هکتار) اعلام شده است.

تولید محصولات باغی در یک سال زراعی معادل با ۱۶ میلیون تن برآورد شده است و با این محاسبه چنانچه جمعیت ایران را ۷۰ میلیون نفر برآورد کنیم، سرانه تولید میوه در ایران اندکی بیشتر از ۲۰۰ کیلو خواهد بود و این در حالی است که سرانه متوسط جهانی تولید میوه را FAO معادل ۸۰کیلوگرم اعلام کرده است.

کارشناس ارشد مرکز آمار ایران میزان برداشت سیب از باغات سیب را ۱۶.۵ تن در هکتار، میزان برداشت انگور را ۱۲.۵ تن، گردو را ۲.۶تن و پسته را ۹۰۰ کیلوگرم اعلام کرده است و می گوید: این ارقام متوسط چند نمونه اتفاقی از میوه ها در کشور محسوب می شود و به شاخص واقعی بسیار نزدیک است.

پرتقال تامپسون بسته به سن و تعداد درخت 25 تا 100 تن

هلو و شلیل 10تا 40 تن در هکتار

گردو محلی 1/5 تا 2/5 تن در هکتار گردوی خشک
گردوی اصلاح شده 4 تا 6 تن در هکتار گردوی خشک
بادام 1.5 تا 3 تن در هکتار
آلو 35 تا 70 تن در هکتار
انجیر دیم 3 تن در هکتار
انجیر آبی 10 تا 15 تن در هکتار

تناژ برداشت میوه در واحد هکتار
برداشت میوه از درختان میوه

پسته 1تا 7 تن در هکتار                                                                                                                           سیب
سیب بسته به رقم و سن درخت 15 تا 80 تن در هکتار
گلابی 40 تا 80 تن در هکتار
توت 10 تن در هکتار
انگور 10 تا 20 تن در هکتار
گیلاس و آلبالو 6 تا 20 تن در هکتار
زردآلو 8 تا 20 تن در هکتار
خرمالو 13 تا 20 تن در هکتار
زیتون 2 تا 20 تن در هکتار

کیوی 25-50 تن در هکتار

انار 15 تا 40 تن در هکتار

لیمو ترش 3-25 تن در هکتار

 

ajax loader - متوسط برداشت محصولات باغی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *